Nedelja, Oktobar 24, 2010

"Popili" Cedevitu ali, da li će nam to biti dovoljno?

Ma šta ko mislio, teram ja po svome i dalje. Veliki i mali poznavaoci košarke, priznati/poznati i anonimni stručnjaci, copypastuju pozdrave i poruke podrške Vladinoj skupini. Da, sve će biti dobro, tim će se uigrati i imaćemo sjajnu ekipu, spremnu da odgovori na izazove i ponovi prošlogodišnji uspeh. Nastavimo li ovako, nekoga čeka neprijatno iznenađenje.

Ovako kako sada stojimo( a to je: vrlo loše), ne piše nam se dobro. Krajnje je interesantno poređenje koliko je ova pobeda nebitna( s jedne strane), a koliko bi poraz bio bitan( sa druge). Cedevita je( uz svo dužno poštovanje) po kvalitetu ipak slabiji tim od Partizana i duel protiv njih sa tesnom završnicom ne nagoveštava blistavu budućnost. A ako u šerpu dodamo i prikazanu igru, jelo će biti nedokuvano, tj. uz način na koji smo večeras igrali, čak i sa podignutom formom, nemamo šta da tražimo u Evroligi. Pobeda nam maže oči govoreći kako je neuspeh protiv Zalgirisa bio samo trenutna neuigranost( a argumentovano sam u prethodnom članku pokazao da to nije tačno i da je problem dublji). Poraz bi, sa druge strane, pao izuzetno teško i meni kao velikom navijaču, ali bi naterao čelnike i upravu da se zamisle, što bi dalje imalo za rezultat promene na nekim pozicijama, a samim tim i sistema igre.

Opet, moram i to da naglasim, postoji mogućnost da je ovo zapravo varka, da je naslednik Duška Vujoševića redovno radio domaće zadatke i da u rukavu ima više kečeva koje će vaditi tokom sezone, zavisno od situacije. Naravno da je i ova opcija realna gotovo kao i prethoda jer, kako je Dule i sam govorio, njegov rad se nije zasnivao samo na kreiranju trenutno snažnog i uigranog tima, već je stvarao sistem koji je jaka veza između samih igrača, ali i igrača i uprave, a koji ne zavisi ni od jednog pojedinca. U svom krajnjem izdanju taj sistem ne bi zavisio ni od samod Duleta, a s obzirom da je Vlada Jovanović bio njegova desna ruka kroz ceo proces, velika je verovatnoća da zna šta radi i da ćemo finalni proizvod njegovog rada videti tek na proleće( Duško Vujošević je znao kako bira igrače, zašto bira baš njih i šta će dobiti od svakog ponaosob, pa tako verujem i da je znao i da izabere adekvatnog pomoćnika i zamenika).

Vreme će pokazati, naravno, i iskreno se nadam da se moje negativne sumnje neće ispuniti( ipak sam, pre svega, navijač).

[Odgovori]

Iako nisam navijač Partizana ne verujem da će Partizan ove sezone da napravi neki rezultat ove sezone, naravno voleo bih da postignu neki uspeh radi promocije naše države, ali bez Duleta čisto sumljam...

Comment by boske90 (10/25/2010 18:12)

[Odgovori]

Dobro nije bas sve toliko crno, tek je pocetak sezone, tek stize krilo, Lafajet odigrao tek drugu utakmicu (odradio par treninga) a vec je odigrao neuporedivo bolje nego na prvoj.. Lucic odigrao prvu utakmicu i to odlicno.. polako, bice bar nekog trofeja ove sezone :)

Comment by milantodorovic (10/25/2010 18:13)

[Odgovori]

Ja se slažem sa bosketom, bez Duleta Partizan ne može ništa da uradi... Mada bi bilo lepo za našu državu i sport da ponove uspeh od prošle seztone u Evropui.

Comment by zloca88 (10/25/2010 18:21)

Napred PARTIZAN [Odgovori]

Ljudi kako sto znate, prvi se kucici u vodu bacaju tako da nemojte osudjivati Vladu Jovanovica i ekipu... bicemo za 2 godine mi opet ona ekipa pred kojom su padali velike evropske ekipe,poput PAO-a, Barce,Real MAdrida i naravno KK SLEDECE SEZONE :D

Comment by vujke90 (10/25/2010 18:24)

[Odgovori]

Prijatelju, niko ovde nikoga ne osuđuje, samo sam rekao da sumnjam u velike uspehe ove godine. Nedostaje Dule definitivno, samo ne uviđaju svi šta Partizan gubi njegovim izostankom: znanje i postavka igre su najmanji problem jer Vlada dugi niz godina saradjuje s njim i mogao je poprilično da nauči, nedostajaće Duletov autoritet( kako kod igrača tako i kod sudija). Duško Vujošević je mnoge utakmice dobijao svojom pojavom, arogantinim nastupom u datom trenutku i vršenjem pritiska na sudije što bi iniciralo promenu kriterijuma u narednom momentu, a igrači su, očekujući upravo to, baš u tim momentima lomili rezultat. Što se tiče narednih sezona, takođe verujem u ponavljanje uspeha pa i postizanje još većih( zašto da ne).

Comment by borisepo309 (10/28/2010 21:19)

7 dana posle. [Odgovori]

Nakon sedam dana od objavljivanja ovog članka stvari su se bitno promenile. A svi su izgleda zaboravili početak prošle sezone, kada je situacija bila znatno lošija nego danas. Tada ako me sećanje služi partizan je NLB ligu skorom 1-3, a u Evroligi je skor u jednom trenutku iznosio 1-4. Tada niko nije verovao da će partizan proći prvu fazu, a kamoli doći na final4. Tada niko nije verovao u McCalleb-a, Roberts-a, Marića, pa smo ipak svi bili svedoci neverovatne sezone Partizana. Dajte vremena ovim momcima, a oni će to znati da vrate na pravi način.

Comment by Savić (10/31/2010 20:14)

[Odgovori]

Ne znam ko je zaboravio pocetak prosle sezone, ali ja nisam. Tacno je da nisam verovao ni u sta sto se kasnije dogodilo ali, zar nije bas u tome car ove igre? Pa sreca je mnogo veca ako joj se ne nadamo.

Comment by borisepo309 (10/31/2010 21:46)

[Odgovori]

Moliće te vi Duleta da se vrati...

Comment by bojan85 (11/10/2010 00:36)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me