Četvrtak, Oktobar 21, 2010

Krenulo je loše, a biće i gore (Zalgiris-Partizan 73-62)

Počela je nova sezona Evrolige, moj život ponovo ima smisla! Sreda i četvrtak uveče, udobna fotelja, pivo, poznati Šarenčev glas i EUROLEAGUE BASKETBALL, potpuni hedonizam vlada. Srećan sam.

18:45 Sa neizvesnošću iščekujem početak i uznemireno srčem našu poznatu živuljku( neću da reklamiram).

18:50 Hej ljudi, dajte to malo življe!( već sam započeo uobičaeni razgovor sa TV prijemnikom).

19:00 Gde ovaj trči? Zašto ga je pustio? Pa jel to izgrađena pozicija za šut? Šta je sad pokušao? I bilo bi tu još mnogo "????????"

21:30 Svi su davno otišli u svlačionice, a ja još uvek nepomično sedim pitajući se: "Šta činiti"?

Bogami, neko će nakon ovoga morati dobro da se počeše. Na stranu to što smo izgubili, bilo je očekivano. Večeras prikazana igra ne obećava mnogo, ali jasno pokazuje da nešto valja promeniti. Šta? Problema je mnogo pa prosto ne znam odakle bih počeo. Recimo, redom. Nemamo organizatora igre, dakle nemamo igru. Lafayette, iako može da se vadi na to da se skoro priključio timu, nije pokazao naročto umeće. A da stvar bude još gora, u njemu nisam video ni želju da bilo šta uradi. Ostaje to da je apostrofiran kao timski igrač, kao neko ko pre svega razigrava ostale, pa kada se uzme u obzir da nije imao dovoljno vremena za uigravanje, moguće ga je ostaviti pod znakom pitanja( mada smatram da je Partizanu potreban drugi tip igrača, brz i prodoran poput Lester Bo Mccalebb-a, koji bi u rotaciji sa Božićem i povremeno Klobučarem ubrzao igru). Dalje, o Božiću i Kecmanu nemam šta naročito da dodam, ljudi su se pokazali kao izvanredni igrači za završnicu i mislim da tu neće biti većih problema u toku sezone. Pomenuh i Klobučara. Jeste da mu je najprirodnije mesto na poziciji beka-šutera, što će verovatno i igrati najvećim delom, ali agilnost koju poseduje omogućuje mu povremenu ulogu organizatora igre. Milosavljaević je taj koga stavljam pod najveći upitnik. Bio je na korak od odlaska na svetsko prvenstvo, vrlo dobro se pokazao igrjući za Radnički, ali večerašnja igra: jako loše. Siguran sam da, što se njega tiče, ima mesta za napredak. 

Jan Vesely??? Strašno, ma kakvo strašno, katastrofalno. Previše spuštanja pod sam koš, ipak je on mnogo opasniji iz kretnje. To je do trenera. Ali slobodna bacanja su njegova krivica. Pad koncentracije ili nešto drugo, mora pod hitno da se rešava. A najveći problem je krilni centar. Đekića sam gledao uživo kako igra sa igračim svoje fizičke konstrukcije i sa sigurnošću mogu da tvrdim da će biti vrhunski igrač. Može da razvuče odbranu šutevima iz daljine, odličan je i u napadima ispod samog koša, ali masa mu strašno nedostaje. Sumnjam da Lešić poseduje kvalitet za najjače takmičenje, dakle pod hitno je potreban još jedan krilni centar( snažan ali relativno pokretljiv). Spekuliše se da bi to bio Stephane Lasme. Odlično, njegova osnovna karakteristika je kvalitetna odbrana pod samim košem, a to mi to nemamo( ne kvalitetnu, gotovo da nemamo nikakvu odbranu u reketu). Da, upravo sam napao najveći ponos Partizana: centre. U odbrani su oduvek bili snažni i dominantni, kao i u napadu, i očigledna je namera Vlade Jovanovića da nastavi višedecenijsku tradiciju. Medjutim, to se večeras nije ni naziralo. Sirovi Jawai bio je daleko od očekivanja, nedovoljno je otvarao prostor bekovima( a to se od kurpulrntnog centra na prvom mestu očekuje), a pritom je uzeo dobar deo minutaže Katiću. Sto se Raška tiče, mnogo veći broj lopti mora da ide na njega i smatram da će biti rezulatata.

 I šta sada? Prvo: smsiliti kakav tim može da se napravi( ne deluje mi ovo kao tim koji je sastavljen sa nekom velikom idejom, kao što je to bio slučaj prošle godine). Drugo: kompletirati ga( dovest zver od krilnog centra i po mogućnosti zameniti Lafayette-a mlađim i bržim igračem). A kad se to odradi, počinje pravi posao: uigravanje. Partizan, realno, ne poseduje kvalitet za igru sa visokobudžetnim gigantima Evrope, pa ako žele samo da prođu prvu fazu moraće ne da igraju kao jedan već da dišu kao jedan. Bilo kako bilo, uživaću u svakom momentu uz svoj omiljeni klub.

 

  

GROBARI 1970 [Odgovori]

NE BOJ SE ZA NAS, UZ TEBE JUG TVOJ OSTAJE...i SAMO TI I JA< I CRNO BELO OKO NAS,i SAMO TI I JA, MOZEMO SVE ZAJEDNO

Comment by vujke90 (10/25/2010 18:26)

[Odgovori]

Nisam neki fan košarke, ali Partizan dosta pratim od kada su neverovatni rezultati sa Duletom Vujoševićem počeli. Ove godine će neki reći da ništa neće uspeti bez Duleta, neki kažu da će se bar jedna titula uzeti, ja lično sumnjam, po prikazanim igrama...Nadajmo se boljoj igri najboljeg košarkaškog tima iz Srbije! :)

Comment by nikolapopa (11/01/2010 17:59)

[Odgovori]

Jedna titula ce "leci" sigurno, za vece uspehe sacekacemo da prodje jos vremena, pa ce biti malo jasnije dokle moze da se dogura
PS Hvala za: "Najbolji kosarkaski klub"

Comment by borisepo309 (11/03/2010 10:37)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me