Na istoku zasijalo punaom snagom, na zapadu ništa novo

NBA 2010/2011 sezona je počela. Nakon što su rutinski uzeli zlato na Svetskom prvenstvu u Turskoj, Ameri se ponovo okreću najjačoj ligi na svetu. Preko leta se izdešavalo štošta, izvršeni su neki trade-ovi, draft-ovane malde nade itd. U suštini, obrnuti su milioni kako bi košraka i dalje ostala No.1 sport u SAD, a NBA liga nastavila da ubira plodove toga.
 
Posebno su se istakla dva ugovora koja su potpisana za ekipu sa Floride, Miami Heat. LeBron James i Chris Bosh su napustili klubove u kojima su ponikli( Cleveland Cavaliers odnosno Toronto Raptors) i pojačali ekipu jednog od najboljih bekova svih vremena, Dwyane Wade-a, uz adekvatnu novčanu nadoknadu naravno. I eto, niotkuda, glavnog favorita za uzimanje skalpa LA Lakers-ima. Kuda vodi to stvaranje supertimova zaista ne znam, ali nema svrhe to sprečavati( ako neko ima dovoljno novca da plati takva 2 ugovora, neka plati). Kako će funkcionisati 3 od 5 najboljih igrača današnjice, videćemo. Za početak se nisu baš proslavili( 1 pobeda i 1 poraz), ali su velikim brojem asistencija u obe utakmice iskazali nameru da igraju timski( ovo se posebno odnosi na Jamesa koji je bio i najbolji asistent u pobedi nad Philadelphiom ). Velika trojka( tako ću ih na dalje zvati) biće strah i trepet svima narednih godinu dana.
 
No, ni u Bostonu nisu bili lenji. Kada su videli šta im se sprema, anagažovali su veterana Shaquille O'Neal-a koji će, uz još gomilu zelenih veterana, pokušati da pomrsi konce Floriđanima. Iskreno bih voleo da Boston ove godine osvoji [ampionski prsten koji su prošle sezone neshvatljivo ispustili. Pored njih valja spomenuti i mađionićare iz Orlanda koji su, predvođeni trnutno najdominantinjim čovekom pod obručima, Dwightom Howardom, u pretsezonskim utakmicama počistili sve protivnike s jasnom namerom da se umešaju u borbu za vrh.

Na zapadu, kako se vidi iz naslova, nema značajnijih promena. Jedino što bi bilo vredno pomena je prelayak Stoudemirea u New York. Tamo, dakle, Lakersi suvereno vladaju i niko ne preti da ih ugrozi. Ali velika sila se skupila na istoku...