"Popili" Cedevitu ali, da li će nam to biti dovoljno?

Ma šta ko mislio, teram ja po svome i dalje. Veliki i mali poznavaoci košarke, priznati/poznati i anonimni stručnjaci, copypastuju pozdrave i poruke podrške Vladinoj skupini. Da, sve će biti dobro, tim će se uigrati i imaćemo sjajnu ekipu, spremnu da odgovori na izazove i ponovi prošlogodišnji uspeh. Nastavimo li ovako, nekoga čeka neprijatno iznenađenje.

Ovako kako sada stojimo( a to je: vrlo loše), ne piše nam se dobro. Krajnje je interesantno poređenje koliko je ova pobeda nebitna( s jedne strane), a koliko bi poraz bio bitan( sa druge). Cedevita je( uz svo dužno poštovanje) po kvalitetu ipak slabiji tim od Partizana i duel protiv njih sa tesnom završnicom ne nagoveštava blistavu budućnost. A ako u šerpu dodamo i prikazanu igru, jelo će biti nedokuvano, tj. uz način na koji smo večeras igrali, čak i sa podignutom formom, nemamo šta da tražimo u Evroligi. Pobeda nam maže oči govoreći kako je neuspeh protiv Zalgirisa bio samo trenutna neuigranost( a argumentovano sam u prethodnom članku pokazao da to nije tačno i da je problem dublji). Poraz bi, sa druge strane, pao izuzetno teško i meni kao velikom navijaču, ali bi naterao čelnike i upravu da se zamisle, što bi dalje imalo za rezultat promene na nekim pozicijama, a samim tim i sistema igre.

Opet, moram i to da naglasim, postoji mogućnost da je ovo zapravo varka, da je naslednik Duška Vujoševića redovno radio domaće zadatke i da u rukavu ima više kečeva koje će vaditi tokom sezone, zavisno od situacije. Naravno da je i ova opcija realna gotovo kao i prethoda jer, kako je Dule i sam govorio, njegov rad se nije zasnivao samo na kreiranju trenutno snažnog i uigranog tima, već je stvarao sistem koji je jaka veza između samih igrača, ali i igrača i uprave, a koji ne zavisi ni od jednog pojedinca. U svom krajnjem izdanju taj sistem ne bi zavisio ni od samod Duleta, a s obzirom da je Vlada Jovanović bio njegova desna ruka kroz ceo proces, velika je verovatnoća da zna šta radi i da ćemo finalni proizvod njegovog rada videti tek na proleće( Duško Vujošević je znao kako bira igrače, zašto bira baš njih i šta će dobiti od svakog ponaosob, pa tako verujem i da je znao i da izabere adekvatnog pomoćnika i zamenika).

Vreme će pokazati, naravno, i iskreno se nadam da se moje negativne sumnje neće ispuniti( ipak sam, pre svega, navijač).