Četvrtak, Novembar 04, 2010

Partizan - Maccabi LIVE

20:30
Ponos Izraela stigao u Pionir. Bez Jana Veselog biće izuzetno teško parirati skočnim igračima Maccabia. Nadamo se da će uz čvrstu odbranu, dobru saradnju spoljne i unutrašnje linije i naravno pritisak publike uspeti da uspostave dobar sistem, pa valjda će i taj šut krenuti. Duel centara bi mogao da bude najinteresantniji, dva najsnažnija igrača Evrope vodiće tenkovsku bitku pod košem, ali smatram da će ključ pobede jednog ili drugog tima biti neko drugi.
 
21:06 Prva četvrtina
Igrači Partizana krenuli su vrlo loše, za 6 minuta samo je Gist ubacio šut s poludistance. Mnogo grešaka u napadu i meka odbrana uz nekoliko kontri protivnika doveli su do 2:18 za Maccabi. Ne uspevaju dovoljno da pune loptama centre, gosti dobro brane reket. Tek uz po jednu trojku Božića i Gista i čvršću odbranu Partizan hvata priključak, ali i igru. (10:23) na kraju prve deonice.
 
21:30 Druga četvrtina
Partizan smirenije u prvih 2 minuta, nakon toga ponovo mini serija Maccabia. Treći faul Petra Božića sredinom četvrtine, a kasnije i Kecmana, novi je problem, kao i veliki broj faulova ostalih igrača a sa druge strane JEDINO slobodno bacanje Lučić je izveo u 15om minutu. Mladi Lučić se odlično pokazao u tim trenucima. U narednih 5 minuta Partizan smanjuje razliku na oko 10 poena, ali protivnici iskusno ne dozvoljavaju još spuštanja. Sve akcije su uglavnom individualne, nema tečne timske igre i uigranih akcija. Na kraju se broj izgubljenih lopti ujednačio( 13:11) kao i broj skokova( 16:18). Što se još statistike tiče, loš je Prtizanov šut za 2 poena( 6/21). Međutim ono što drži Partizan je jaka odbrana sa kojom mora da se nastavi i uz tečniju igru u napadu moguće je očekivati povoljan rezultat.
 
22:11 Treća četvrtina
Krenulo je sa dobrom odbranom Partizana uz atraktivnu blokadu Gista. Vide se češća supštanja na Jawai-a, koji poentira, a produkt su boljih kretnji i tečnije igre. Ali za 5 minuta ponovo mali broj poena, samo 4, i četvrti faul kapitena Božića. Gosti drže razliku na oko 10 poena. Dobro je branjen Schortsanitis, bez poena je, ali zato Pargo pravi velike probleme bekovima. Utakmica se loše razvija, mali je broj poena na obe strane i to odgovara Maccabiu. Katić igra sasvim solidno, dobro je odrađena rotacija na poziciji centra. U samoj zavrnici gosti sa 2 trojke podižu prednost na 37:51. Partizan je ipak uspeo da uspostavi kakvu-takvu igru i optimistički ulazi u poslednju četvrtinu.
 
22:42 Četvrta četvrtina
Maccabi je otvara trojkom, jako loše za samopouzdanje. Neuigranost ekipe je očigledan problem, posebno je teško bez organizatora igre jer Laffaet to jako loše radi. Ipak uspeli su da goste nateraju na bonus u samo 3 minuta. Dvocifrena prednost je konstantna, Partizan nikako da se trgne. 5 min pre kraja Vlada Jovanović traži time out koji je poslednji voz za priključak. Nakon toga Laffaet pogađa uz faul, vraća se 10 razlike. 5 igrača Maccabia je sa po 4 lične grške, Partizan to treba da iskoristi spuštanjem na centra, ali to ne čini. No u odbrani imamo problema sa ličnim greškama centara. Na minut i po do kraja, rezultat je 65:54 i ishod je već jasan. Trojka Pninija na 4:30 do kraja, kada je Partizan nakon time auta spusti0 razliku na 8 poena rešila je utakmicu u korist Maccabia. Na kraju 67:54.


Utakmica je izgubljena u prvih 5 minuta. Prednost koja se tada kreirala bila je nedostižna pogotovo jer David Blatt nije dozvolio da padne ritam igre njegove ekipe. U završnici sa po 3 trojke Pninija i 2 Blua mladi tim nije uspeo da napravi preokret. Što se pojedinaca tiče, posebno bih istakao Katića i Lučića koji su se najbolje pokazali večeras. Novajlija Gist, s obzirom da mu je ovo prva utakmica u crno belom dresu, takođe zaslužuje pohvale. U svakom slučaju nešto bolja igra nego protiv Zalgirisa. Verujem da će se svi delovi Vladine slagalice uskoro spojiti jer je bilo jasno uočljivo, u nekoliko minuta koliko je trajala tečna timska igra Partizana, da centri mogu vrlo lako da izlaze na kraj sa čuvarima ako im bekovi razvuku odbranu protivnika tj. isprazne reket. Na kraju pohvaliti momke za borbenost i iskazati nadu ka većim uspesima.

Vesely [Odgovori]

Bez Veselog Partizanu ce biti veoma tesko. To je jos jedan igrac manje u rotaciji. I to jedan od glavnih!

Comment by Sawke (11/04/2010 20:54)

Partizan izgubio utakmicu, ali dobio Lučića [Odgovori]

Slažem se da je Partizan veoma loše otvorio ovu utakmicu, i sam sebe doveo u situaciju da juri veliki zaostatak. Maccabi nije prikazao bog zna kakvu igru, ali je dobro iskoristio sve greške Partizana(čak 9 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, od toga bar 4 pravo u ruke prozivničkim igračima). Ali glavni problem u tim trenucima bila je stegnutost mladih igrača Partizana, i jedino je novajlija James Gist pružao kakav takav otpor zahuhtaloj ekipi Maccabi-ja. Partizan je imao jedan nalet tokom prve četvrtine mladi Lučić zabeležio blokadu, a zatim dodao još i 2 poena nakon trojke Božića. Početkom druge četvrtine, igrači Partizana su otklonili početničke greške, obe ekipe teško dolaze do poena. U prvih 5 minuta druge deonice rezultat je bio 5:4 nakon što je Lučić pogodio koš pod faulom. Partizan igra bolje do kraja poluvremena i dobija drugu deonicu rezultatom 12:8. Partizan igra bolje i pred kraj četvrtine dolazi na samo 6 poena zaostatka, ali košarkaši Maccabi-ja odgovaraju na to serijom trojki koja je trajala do polovine poslednjeg perioda (u tom razdoblju pogodili 5 od ukupno 7 trojki) i totalno slomili otpor domaćina, koji nije imao snage da ponovo ugrozi prednost gostiju. Što se tiče analize kompletne utakmice ne bih imao šta da dodam. O pojedincima rekao bih da se Gist pokazao kao dobro pojačanje, Katić da može da se nosi sa najjačim centrima evrope, Lučić da predstavlja budućnost Partizana. Ali tu je i ona loša strana: Milosavljević koji je imao tri izgubljene lopte, i dva puta je bio izblokiran; Laffayette koji je i uprkos činjenici da je bio najefikasniji odigrao veoma loše, i loše povezao redove ekipe i imao katastrofalan šut iz igre- oko 20%. Još bih samo istakao da mi je čudno što je Klobučar igrao samo tri minuta pored izostanka Veselog, tako da je Partizan u ovoj utakmici igrao praktično sa samo 9-oricom igrača, što nije njihov stil, i nije dovoljno ako se juri prednost kao što je to bio slučaj večeras. Kod gostju istakao bih Pargo-a, koji je bio najbolji igrač i strelac utakmice. Toliko od mene za večeras i nadam se da ću uskoro moći ponovo da pratim vaš real-time izveštavanje.

Comment by Sawke (11/04/2010 23:38)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me